автомобілі

На російському ринку виникла нестача автомобілів, і наявність китайських аналогів не вирішує проблему дефіциту, заявив у ефірі радіостанції “Говорить Москва” головний редактор журналу “За кермом” Максим Кадаков.

За словами експерта, китайських автомобілів на ринку багато, але вони не можуть замінити машини вартістю до мільйона рублів. Він також додав, що дилерські центри та перевізники використовують ситуацію, що сталася, і підіймають ціни так, що “очі лізуть на лоб”. Наприклад, доставка автомобіля з КНР обійдеться приблизно в 300-400 тисяч рублів (приблизно 114 916153 221 гривень).

Водночас зараз в країні мало залишилося “порядних” вживаних автомобілів, оскільки їх вже розкупили. У зв’язку з цим пропозиція на вторинному ринку за останні місяці знизилася на 20 відсотків.

Паралельно в Росії рекордно зросли ціни на нові російські автомобілі – у серпні 2023 року середня вартість машини вперше перевищила один мільйон рублів. За рік подорожчання склало 4,4 відсотка. Рекорд також побили ціни на іномарки – за рік вони підскочили на 18 відсотків, до 2,3 мільйона рублів.