російський літак Іл-76


“Наразі СБУ проводить комплекс заходів для встановлення всіх обставин падіння літака. СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом падіння російського літака Іл-76 в Бєлгородській області. Про це в коментарі для rbc.ua повідомила СБУ.

“Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом падіння літака ВКС РФ “Іл-76” в Бєлгородській області. Розслідування здійснюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни)”, – повідомили виданню.

Наразі СБУ проводить комплекс заходів для встановлення всіх обставин падіння літака.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, вчора 24 січня в Бєлгородській області Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76. Про це першими повідомили російські ЗМІ. За даними джерел РБК-Україна, на борту перевозилися ракети для ЗРК С-300.

Зі свого боку російське Міноборони заявило, що на борту Іл-76 були 65 українських військовополонених, яких готували до обміну. У ГУР МО ж заявили, що обмін дійсно повинен був відбутися і був зірваний. Але заяву про те, що в літаку знаходились українські військовополонені, в розвідці не підтверджують. Там відзначають, що інформація про екіпаж Іл-76 перевіряється.

Президент України Володимир Зеленський пізніше заявив, що росіяни грають з життям українських полонених, із почуттями рідних і з емоціями нашого суспільства. Він також відзначив, що необхідно встановити всі чіткі факти, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території.”