Середній клас

За визначенням World Data Lab, середній клас – це люди, які витрачають щонайменше 12 доларів (приблизно 436 гривень) на день. Зазначається, що кількість таких осіб найшвидше зростає в Азії та Африці.

Згідно з даними, 81% (91 мільйон людей) всіх, хто досяг середнього класу, є жителями Азії. Найбільше з них проживає в Китаї (31 мільйон людей) та Індії (33 мільйони людей). Обидві країни мають велике населення, зростаючий рівень доходів і високі темпи урбанізації.

В Індонезії та Бангладеш стати представниками середнього класу планує по 5 мільйонів людей. Це країни з досить молодим населенням та значною кількістю робочої сили. Середнім класом також поповняться мешканці В’єтнаму, Філіппін і Таїланду – найшвидше зростаючих ринків електронної комерції.

Єгипет та Нігерія – єдині країни африканського регіону, де кількість перейшовших до середнього класу перевищить 1 мільйон осіб. Обидві країни відзначаються високим потенціалом для зростання та рівнем народжуваності вище середнього.

Згідно з деякими прогнозами, до 2075 року Єгипет і Нігерія можуть стати п’ятою та сьомою за розмірами економіками світу, випереджаючи Японію, Німеччину та Великобританію.