безпілотники Shahed


Британські військові аналітики проаналізували запуски російських безпілотників типу Shahed із нового пускового майданчика в районі Балаклави в окупованому Криму. Цю інформацію опублікували у розвідувальному огляді британського оборонного відомства на 13 грудня.

За даними розвідки, Росія, ймовірно, розгортає свої можливості запуску дронів в декількох місцях як для захисту своїх сил, так і для ускладнення української протиповітряної оборони.

Аналітики вказують, що Росія, ймовірно, реагуватиме на українські атаки дронів, використовуючи додаткові пускові майданчики, щоб змусити Київ пристосуватися до нових маршрутів цих систем.

Розвідка зазначає, що Балаклава стала п’ятим підтвердженим місцем запуску російських дронів проти України, поряд з мисом Чауда та російськими містами Єйськ, Приморсько-Ахтарськ та Курськ.

Також була згадка про напад у ніч на 13 грудня, коли Росія випустила 10 безпілотників типу Shahed із Криму. Майже всі “Шахеди” були збиті на Одещині – в зоні дії повітряного командування “Південь“.

Раніше британська розвідка повідомила про проблеми російських військ у веденні бойових дій вночі через обмеження в приладах нічного бачення та камерах для безпілотників.

Також була інформація про успішні контратаки Збройних сил України біля Авдіївки, яку опублікувала розвідувальна спільнота Міністерства оборони Британії.