панорама швейцарських Альп

Муніципальні службовці у швейцарському місті Цюрих отримали подвійну зарплату за лютий через технічну помилку в обробці даних, і тепер їх просять повернути зайві кошти. Фінансове управління Цюриха пояснило, що працівникам виплатили зарплату подвійно “через технічну помилку в обробці даних”, що призвело до того, що люди отримали зайві 175 мільйонів швейцарських франків (200 мільйонів доларів), передає eurointegration.com.ua.

Виявилося, що помилка пов’язана з програмним забезпеченням від постачальника телекомунікаційного оператора Swisscom, яким користувався Кантонський банк Цюриха.

Swisscom усвідомлює вибухонебезпечний характер цього інциденту і приносить вибачення за спричинені незручності”, – заявили в компанії, додаючи, що проводять розслідування події.

У банку відзначили, що муніципальним службовцям слід повернути помилково виплачені гроші, і співпрацюють з владою, щоб це можна було зробити максимально зручно.

Прес-секретар фінансового управління Цюриха Клаудія Негелі сказала AFP, що багато службовців ставляться до інциденту з гумором.

За її словами, деякі цікавляться, чи це був пілотний проєкт щодо виплати додаткової щомісячної зарплати, а інші просто пишуть: “Дякую, будь ласка, повторіть”.