танк ЗСУ

Говорячи від імені відомства, спікер закликав Конгрес виконати свій обов’язок і допомогти Збройним силам України. Представник Державного департаменту США Меттью Міллер заявив, що ЗСУ досягли успіхів на полі бою, але це ускладнює бездіяльність американського Конгресу. Як повідомляє “Укрінформ“, Міллер вважає поточну ситуацію на фронті надзвичайно серйозною, передає unian.net.

“Ми бачили на передовій українські війська, які не мають боєприпасів, необхідних для відбиття російської агресії. Вони сміливо воюють. Вони воюють мужньо. У них все ще є бронетехніка, зброя і боєприпаси, але зараз вони вимушені їх раціонально використовувати через те, що Конгрес Сполучених Штатів – бездіяльний”, – підкреслив представник Держдепу.

Він сподівається, що “до кінця року українські війська будуть і далі сміливо боротися і досягати успіхів, як вони це робили останнім часом в Чорному морі”.

“Але їм буде набагато важче, якщо вони не матимуть доступу до боєприпасів”, – зауважив Міллер.

Білий дім вважає, що якби Палата представників “просто провела голосування за допомогу Україні, то воно б пройшло”.

“Тому ми знову закликаємо Конгрес виконати свої обов’язки та провести це голосування і надати допомогу українській армії, яка її відчайдушно потребує”, – підкреслив представник Держдепу.