сенат США та прапор США

Палата представників США відправилася у канікули до кінця лютого. Законодавці так і не проголосували за прийнятий Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги для України. У Білому домі вже відреагували. Білий дім обурений тим, що спікер Палати представників оголосили перерву. Мова йде про Майка Джонсона, повідомляє 24tv.ua.

Представник Білого дому Ендрю Бейтс повідомив, що Джонсон оголосив канікули “замість того, щоб покласти кінець шкоді, яку він завдає нашій національній безпеці”.

“Кожен день, коли спікер Джонсон викликає погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І кожен день, коли він відкладає голосування, авторитет республіканців в Конгресі в очах американського народу падає”, – заявив Бейтс.

За його словами, замість того, щоб припинити політизацію безпеки країни, спікер Джонсон “втече”, відправивши Палату представників на передчасні канікули.

Як відзначив представник Білого дому, Джонсон продовжує зміцнювати кровопролитні військові зусилля Росії та іранського режиму на шкоду американській національній безпеці, робочим місцям у США та найближчим альянсам країни.

Байден відреагував на рішення Палати представників

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден також не залишився осторонь від цинічного рішення Палати представників щодо перенесення голосування для допомоги Україні.

“Неспроможність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута”, – відзначив американський президент.