танк

Американські військові в рамках посилення східного флангу НАТО перекидають бронетехніку з Німеччини на базу неподалік польського міста Познань. Повідомляється, що все більше танків і бойових машин на місцевих дорогах спостерігають жителі Любуського і Великопольського воєводств. Однак регіональна влада заспокоює – цей транспорт не викликаний жодними поточними подіями, пише eurointegration.com.ua

Переміщення є частиною запланованої операції з переміщення військової техніки армії США.

Наразі американська армія переміщує обладнання і транспортні засоби з військових баз у Німеччині на склади в Повідзі. Раніше перевезена техніка зберігалася на військовому складі в Мангеймі. На американській базі в Повідзі буде розміщено 87 танків, понад 150 бойових машин піхоти та 18 самохідних гаубиць.

Передислокована техніка є частиною посилення східного флангу НАТО збройними силами США. Склади в Повідзі прилягають до аеропорту, що дає можливість у разі необхідності миттєво перекидати техніку повітрям разом з боєприпасами. Техніку будуть перекидати до кінця вересня.

“Рух колон між американським військовим і польським регіональним урядом в цьому районі координує Центр координації руху польської армії”, – повідомили в Гнезненському повітовому управлінні.