Туристи, що подорожують по Барселоні наодинці, можуть залишитися голодними: місцеві ресторани один за одним відмовляють їм в обслуговуванні.

Відкриті тераси користуються великою популярністю навесні та влітку, коли до міста з’їжджаються мільйони туристів. Але заклади громадського харчування більш гостинно налаштовані до відвідувачів у групах. У розпал сезону вони намагаються отримати максимум доходу.

Так, у центрі Барселони деякі ресторани – переважно на вулиці Каррер де Блай, відомій своїми тапас-барами, та в районі Еішампль – почали відмовляти відвідувачам-одиночкам.

Як пише газета “El Pais“, місцеві офіціанти кажуть, що вільних столиків немає, а місця на терасі не надаються. Людей, які подорожують та обідають наодинці, холодний прийом вже не дивує. Стіл біля туалету, кухні, в самому стислому кутку – це звичайна справа.

Але тепер навіть місцеві мешканці відчувають на собі вплив туризму на барселонське громадське харчування. Один місцевий житель розповів газеті, що за вечір він відвідав декілька закладів, але всюди йому відмовили, попри наявності вільних столиків.