Досягнення України в війні неймовірні, попри труднощі з логістикою та потужну російську оборону. Збройні сили України продовжують просуватися вперед і готують ґрунт для великого прориву восени. Про це повідомляє Forbes.

“В загальному, досягнення України на полі бою неймовірні. Легко критикувати Україну за неспроможність вести “загальновійськову” боротьбу на полі бою, за неспроможність об’єднати всі інструменти поля бою в сценічно вдосконалений концерт знищення. Але той факт, що Україна воює, просувається вперед і готує ґрунт для прориву пізніше восени… є просто неймовірним”, – пише Forbes.

Однак видання відзначає, що завдання попереду буде монументальним. Навіть якщо Україна залучить до контрнаступу всіх до останнього солдата, рухатися вперед буде важко через багатошарові та потужні оборонні лінії росіян.

“Якщо Україні вдасться прорватися цієї осені, прорватися до Азову і, можливо, звільнити Крим, то вона зробить щось величезне – різко скоротить фронт бойових дій”, – зазначається в матеріалі.

Видання також відзначає, що Збройні сили України отримують допомогу від багатьох країн, що значно ускладнює логістику. Попри це, перехід з радянських стандартів на стандарти озброєння НАТО займав десятиліття для країн колишнього радянського табору, тоді як в Україні це сталося “за одну ніч під постійним обстрілом і з недостатніми обсягами допомоги”.

“Поки що жодна інша армія в світі не використовує таке різноманіття радянського, трофейного російського та західного озброєння. Викликом є навіть постачання боєприпасів. А крім того, треба підтримувати всю цю техніку в бойовому стані. І, попри це, Україна розв’язує логістичні питання набагато краще, ніж міг би уявити будь-який аналітик”, – відзначає видання.

У матеріалі Forbes підводиться підсумок думкою, що замість того, щоб скаржитися, “друзям України варто було б відсвяткувати досягнення України на сьогодні”. Також підкреслюється, що потрібно збільшити обсяги допомоги.