Норвегія постачатиме Україні системи для захисту від безпілотників. Постачання складатиметься з кількох систем CORTEX Typhon.

Про це повідомляє пресслужба компанії Kongsberg Defence & Aerospace.

Компанія Kongsberg Defence & Aerospace підписала контракт з Міжнародним фондом України (IFU), керованим Великобританією, на поставку до України безпілотних авіаційних систем.

“Постачання складатиметься з кількох систем CORTEX Typhon, призначених для протидії широкому спектру повітряних загроз шляхом завдання фізичної шкоди або виведення загрози з ладу іншим способом”, – зазначається в повідомленні.

Вартість контракту складає 56 мільйонів фунтів стерлінгів, або приблизно 750 мільйонів норвезьких крон.

“Це постачання суттєво зміцнить українські можливості для боротьби з безпілотниками та допоможе захистити населення та інфраструктуру України”, – заявив Ейрік Лі, генеральний директор Kongsberg Defence & Aerospace.

Безпілотний літальний апарат CORTEX Typhon C-UAS створено на базі програмних та апаратних засобів компаній Teledyne Flir і Kongsberg, включаючи систему спостереження та дистанційну збройну станцію (RWS) Kongsberg, а також інтегроване бойове рішення (ICS) CORTEX.