Міністерство закордонних справ Грузії відреагувало на заяви колишнього президента Росії Дмитра Медведєва, який вирішив висловити думку про приєднання окупованих грузинських територій – Абхазії та Південної Осетії – до Росії.

Грузія закликала Росію “дотримуватися основоположних принципів і норм міжнародного права та виконувати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року”.

“У 15-ту річницю серпневої війни 2008 року заява заступника секретаря Ради безпеки РФ є продовженням політики окупації грузинських територій Російською Федерацією та спробою порушити суверенітет та територіальну цілісність Грузії”, – зазначено у заяві.

Там підкреслили, що у Тбілісі “твердо прихильні політиці мирного врегулювання конфлікту” для забезпечення деокупації територій Грузії та “примирення та мирного співіснування між населенням, розділеним у результаті війни”.

У статті для російської газети “Аргументи і факти“, опублікованій 22 серпня, Дмитро Медведєв заявив, що “приєднання” Абхазії та Південної Осетії до Росії може бути реалізовано за певних обставин.