Роб Бауер

86 компаній із більш ніж 20 країн приймуть участь у Міжнародному форумі оборонної індустрії в Україні цієї осені. Про це повідомив Президент країни Володимир Зеленський. Мета заходу полягає в налагодженні виробництва зброї та боєприпасів в Україні, забезпечивши її сучасними технологіями для “надійного захисту від будь-якої форми агресії”.

Роб Бауер, голова Військового комітету НАТО: “Ми віддаємо зброю і одразу ж замовляємо нову. У цьому процесі немає балансу. І я закликаю провідних гравців галузі, уряду активно обговорювати це питання, оскільки важливо розуміти його актуальність”.

Тема постачання та виробництва зброї стає все більш актуальною: четвертий місяць триває контрнаступ ВСУ, що потребує великої кількості боєприпасів.

У суботу голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер визнав, що обсяги озброєнь, які надходять у військову допомогу Україні, “перевищують виробничі можливості” альянсу. Адмірал підкреслив, що військова промисловість багатьох країн-членів НАТО не відрізняється великими масштабами. І їм доводиться балансувати між необхідністю допомагати Києву і зберігати ефективність власної оборони.

Проте це не привід обмежувати або зупиняти поставки Україні, зауважив глава військового комітету НАТО, закликавши влади країн і збройні підприємства знайти спільне рішення.