отара овець

У Туреччині виникла криза з пастухами. Люди відмовляються йти на цю посаду навіть за зарплату у 2 тисячі доларів і без інтернету. Про це повідомляє турецьке видання tgrthaber. Так, власники овець в Елязизі скаржаться, що їм важко знайти пастухів. Попри те, що вони пропонують місячну зарплату в 70 тисяч турецьких лір, безкоштовне харчування, напої, житло та одяг, знайти працівника на цю посаду фактично неможливо, пише focus.ua.

Місцевий власник отари Нуреттін Челенк розповів, що колись у нього було 500 овець, але він був змушений продати більшість своїх тварин, оскільки не міг знайти пастуха. Не знайшовши пастуха, Челенк сам доглядає за рештою тварин. Він зазначає, що раніше пастухи просили кредит, а “тепер вони вимагають інтернет”.

Пастухи відмовляються пасти баранів без доступу до інтернету, вони хочуть, щоб власники стада оплачували їм щонайменше 30 Гб мобільного інтернету для перегляду ТікТоку.

Варто додати, що зарплата в 70 тисяч лір — досить висока для Туреччини. Наприклад, адвокат у середньому отримує від 15 до 56 тисяч лір, а вчитель — від 13 до 15. Зарплата прокурора становить 40-45 тисяч лір, а фармацевта — від 30 до 100 тисяч лір.