дика свиня

Східні штати США стоїть перед загрозою нашестя “суперсвиней” з Канади.

За інформацією, зростаюча популяція “суперсвиней” в Канаді може пересунутися на південь від кордону, тому штати Міннесота, Північна Дакота і Монтана намагаються “зупинити вторгнення”.

Зазначається, що в канадських провінціях Альберта, Манітоба і Саскачеван кабани створюють серйозні проблеми. За словами професора університету Саскачевана Раяна Брука, цей вид диких кабанів є найбільшим вторгненням на планеті, а їх поширення може призвести до глобальної екологічної катастрофи.

Раніше ЗМІ повідомляли, що східні штати США готуються до нашестя гібридних екземплярів кабанів та диких свиней, які прибули з Канади. За оцінками американського уряду, щорічно близько 6 мільйонів диких свиней завдають збитків у розмірі 1,5 мільярда доларів.

У травні 2022 року мешканців канадського міста Ламонт в провінції Альберта попередили про ризики безпеки через часті випадки появи кабанів на межах міста. Альберта багато років бореться з численною та небезпечною для навколишнього середовища популяцією диких свиней. Небезпеку становлять як самі кабани, так і гібриди кабанів та диких свиней, які живуть на волі вже декілька поколінь.