Сергій Філімонов, новий командир батальйону "Вовки да Вінчі"

“Мобілізовані особи не мають чіткої інформації про те, в яку бригаду їх направлять”, повідомив військовий.

Сергій Філімонов, новий командир батальйону “Вовки да Вінчі” (позивний “Філя”), розкрив недоліки у діях територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки під час процесу мобілізації.

У інтерв’ю військовий висловив думку, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки не можуть надати чітких обіцянок особам, які мобілізуються.

“Люди не знають, куди їх заберуть. Важливо, щоб люди мали можливість обрати підрозділ, де їх навчать та будуть піклуватися про них. Наші рекрутингові центри та система мобілізації важливі для того, щоб дати людям можливість обрати той підрозділ, в якому вони зможуть відчути підтримку та стати частиною великої родини”, – зазначив військовий.

Також, за його словами, особа може відмовитися від мобілізації чи підписання контракту, якщо вона ще не прийняла окреме рішення.

“Це важливо для людей з розумом та бажанням допомагати. Якщо ви розумієте, як думати, і хочете внести справжній внесок, ви можете обирати той напрямок, де ви будете найбільш корисні”, – додав Сергій Філімонов.