29 липня набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення з введенням адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами“.

Відповідальність для інструкторів, екзаменаторів та контролюючих органів. Порушення службовцями навчальних закладів передбачає накладання штрафу від 8500 до 13600 грн.

Що вважається порушенням з боку навчальних закладів:

– здійснення підготовки, перепідготовки водіїв транспортних засобів особою, яка не має діючого документа спеціаліста з підготовки водіїв транспортних засобів;

– допуск осіб, які не склали теоретичний екзамен, до практичної підготовки водіїв;

– проведення практичної підготовки водіїв з використанням транспортних засобів, обладнаних з порушенням вимог ПДД, або особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами.

Що вважається порушенням з боку сервісних центрів МВС:

– порушення службовцями сервісних центрів МВС порядку проведення державної акредитації автошкіл і порядку атестації їх спеціалістів – штраф від 8500 до 17000 грн.

– порушення працівниками територіальних сервісних центрів МВС встановленого порядку прийому екзаменів для отримання права керування транспортними засобами або видачі водійського посвідчення – штраф від 17000 грн до 34000 грн.

Якщо ці порушення будуть скоєні особою повторно протягом року, штраф збільшується – від 34000 до 51000 грн. Крім того, передбачається позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю строком на рік.