удар по військовому кораблю у Феодосії

Командувач Повітряними Силами України Микола Олещук повідомив, що в порту Феодосія було пошкоджено великий десантний корабель “Новочеркаськ“, причому, як можна зрозуміти з допису Олещука у Telegram, удар завдали українські повітряні сили.

“А флот Росії стає все меншим! Цього разу від флагмана ЧФ РФ – крейсера „Москва“, пішов великий десантний корабель „Новочеркаськ“. Дякую пілотам Повітряних сил і всім причетним за філігранну роботу”, – написав генерал-лейтенант Олещук, повідомляє bbc.com.

Олещук не уточнив, яким саме типом ракети українська авіація могла вдарити по Феодосії, яка розташована приблизно за 250 км від найближчої точки фронту.

Феодосія – це місто на південному сході анексованого Росією Кримського півострова. Після серії ударів української артилерії по Севастополю частина кораблів Чорноморського флоту Росії була перебазована в її порту.

Раніше голова Криму Сергій Аксьонов підтвердив факт удару по порту Феодосії.

“Здійснено ворожий наступ в районі Феодосії. Територія порту оточена. На цей час детонація припинилась, пожежа локалізована”, – написав Аксьонов у своєму телеграм-каналі.