хліб

В Україні на внутрішньому ринку останнім часом спостерігається дефіцит продовольчого зерна, через що підприємства обмежені у виробництві хліба. Про це заявив голова наглядової ради ПАТ “Черкаський хлібокомбінат” Андрій Табалов, пише delo.ua.

За його словами, ціни на продовольчу пшеницю на внутрішньому ринку значно вищі, ніж минулого року.

“Є критична нестача продовольчого зерна. Ми пережили кілька місяців, але ще кілька місяців потрібно протриматися до нового врожаю. Продовольчого зерна не вистачає, і воно значно вище за ціною, ніж минулого року”, – зазначив Табалов.

Він додав, що незабаром аграрії почнуть збирати новий урожай пшениці, і тоді, можливо, на одну проблему у вітчизняних підприємств з виробництва хліба стане менше.

У новому сезоні очікується рекордне зростання цін на пшеницю

У новому сезоні світовий ринок пшениці може зіткнутися з рекордним підвищенням цін через очікуване суттєве скорочення виробництва та зменшення запасів продовольчого зерна.

За прогнозами експертів, пропозиція пшениці значно зменшиться у новому сезоні як в Україні, так і у світі загалом. Запаси в Україні не перевищують 5 млн тонн, тоді як минулого року на цей період вони становили близько 8 млн тонн.

При цьому виробництво пшениці в Україні, за попередніми оцінками, не перевищить 19-20 млн тонн проти 23 млн тонн, зібраних минулого року.