жінка

Вперше 37-річна Емма Траскотт з Корнуолла спробувала так пожити в липні 2022 року під час візиту до Лондона.
37-річна Емма Траскотт із Великобританії вже понад два роки подорожує світом і не платить жодної копійки за оренду житла. Жінка доглядає за чужими будинками, поки їхні власники у відпустці або відрядженні, поливаючи рослини, виносячи сміття та доглядаючи за домашніми тваринами. Про це пише focus.ua з посиланням на видання The Sun.

Вперше Емма з Корнуолла спробувала так пожити в липні 2022 року під час візиту до Лондона. Станом на сьогодні вона побувала в 29 різних будинках і зекономила приблизно 12 000 фунтів стерлінгів.

Емма, яка віддалено підробляє асистентом та копірайтером, відвідала Лондон, Брайтон, Брістоль, Манчестер, Единбург, Кардіфф, Дублін, Белфаст, Відень, Берлін, а зараз перебуває в Парижі (Франція). Ідея постійно подорожувати з’явилася у неї після досвіду роботи на яхтах.

“Я не любила свою роботу і не хотіла туди повертатися, але мені подобався спосіб життя — подорожі, безкоштовне житло та їжа, відсутність рахунків. Усі гроші, які заробляла, були моїми власними. Витрачала їх на все, що заманеться”, — розповідає британка.

Крім того, такий спосіб життя має низку переваг.

“По-перше, це можливість жити як місцева в різних куточках світу, бачити місця, про існування яких раніше навіть не підозрювала, і при цьому нічого не платити за житло. По-друге, я дуже люблю проводити час у компанії домашніх тварин. Поки що я отримала лише позитивний досвід, тож мінусів не бачу. Так, це робота не для всіх, але мені подобається”, — каже вона.

За словами Траскотт, лише зараз вона відчула себе “по-справжньому живою” — помічає речі, на які раніше не звертала уваги, зустрічає людей і отримує неймовірні враження.

“Можливо, мені пощастить дожити до 70 років і все ще доглядати за чужими будинками. Це саме те життя, яке я б хотіла прожити!” — підсумувала Емма, яка наступного тижня переїжджає до Гента (Бельгія).