цигарка

Велика Британія розглядає можливість запровадження суворіших правил щодо куріння на вулиці, щоб спробувати зменшити навантаження на Національну службу охорони здоров’я. Відповідні наміри підтвердив у четвер прем’єр-міністр Кір Стармер, повідомляє eurointegration.com.ua.

Міністри обговорюють плани заборонити куріння в садах пабів, на відкритих майданчиках ресторанів, біля лікарень та на спортивних майданчиках, свідчать джерела документів, з якими ознайомилася газета The Sun.

У 2019 році куріння спричинило щонайменше 74 800 смертей у Великій Британії, що робить його однією з найбільших причин смертей, яких можна було б уникнути.

«Ми збираємося приймати рішення в цьому напрямку. Більше деталей буде розкрито, але це серія смертей, яких можна запобігти, і ми повинні вжити заходів, щоб зменшити навантаження на Національну службу охорони здоров’я та податкових платників», – сказав Стармер в інтерв’ю BBC, коли його запитали про ці джерела документів.

Ці заходи можуть бути включені в оновлену версію законопроєкту про тютюн та вейпи, вперше представленого попереднім урядом.