Волноваха (дорожній знак)

Російські та українські ЗМІ повідомляють, що вночі 28 жовтня в сім’ї Капканець в Волновасі (Донецька область), у приватному будинку на вулиці Донецької, було застрелено дев’ять членів однієї родини, включаючи дорослих і дітей.

Вбиті Едуард (53) і Тетяна (51) Капканець, їх сини Андрій і Олександр, дружина Андрія і двоє їхніх дітей – 4-річний Микита та школярка Настя. Крім того, були вбиті дружина Олександра та її 19-річний брат.

Збройний напад відбувся вночі – після святкування дня народження Тетяни.

За словами сусідів, родину могли вбити російські війська. РФ офіційно це не підтверджує, посилаючись на те, що слідство лише почато.

Свідки розповідають, що двоє вбивць під’їхали до будинку сім’ї Капканець на мотоциклах. Ймовірно, вони стріляли в сплячих людей. При цьому за даними телеграм-каналу ВЧК-ОГПУ, вбивці “використовували тепловізори та зброю з глушниками”.

ЗМІ також зауважують, що пограбування не було. За попередніми даними, Едуард Капканець “чимось не поділився” з військовими, і йому жорстоко помстили.

Місто Волноваха, розташоване на південному заході Донецької області України, окуповане російськими військами та силами “ДНР” з березня 2022 року.