Виробники вина у Франції стикаються зі зниженням продажів, через що накопичилися запаси продукції. Мінагрополітики республіки та Європейський Союз виділять €200 млн на програму підтримки, яка передбачає знищення вина, повідомляє Financial Times.

Вино буде перетворено на етанол, який можна буде використовувати в промисловості, наприклад, для виготовлення парфумів або спиртових гелів. Це частина більш широкої програми підтримки французьких виробників вина, які стикаються з проблемами через падіння внутрішніх продажів, конкуренцію на зовнішніх ринках та зниження продажів у Китаї.

Також передбачена схема компенсацій за вирубку виноградників. Прийняло це рішення близько 1 тис. виробників вина у Бордо. Буде знищено 9,2 тис. га виноградних лоз — це 8% від загальної площі вирощування в регіоні.

Уряд прагне «зупинити падіння цін та допомогти виробникам вина знайти нові джерела доходу», їм потрібно «адаптуватися до змін у споживанні та адаптувати виробництво до вимог майбутнього», пояснював міністр сільського господарства Марк Фесно.