WhatsApp

Розробники WhatsApp оголосили про припинення роботи месенджера на мільйонах смартфонів з 24 жовтня 2023 року. Це пов’язано з тим, що для підтримки додатка буде потрібний смартфон на базі Android 5.0 і вище.

Користувачі, чиї пристрої не відповідають цим вимогам, повинні оновити операційну систему на своєму смартфоні або придбати новий гаджет, щоб продовжити використовувати WhatsApp. В іншому випадку вони не зможуть надсилати та отримувати повідомлення, включаючи голосові, здійснювати відеодзвінки та використовувати інші послуги WhatsApp.

До цього моменту використовувати WhatsApp можуть власники смартфонів під управлінням Android з операційною системою версії 4.1 і вище. Таким чином, доступ до додатка втратять кілька поколінь Android одразу, включаючи 4.1, 4.2, 4.3 та 4.4, загальна кількість користувачів яких перевищує один мільйон. Серед таких пристроїв вказуються Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S2, HTC One та інші.

Для власників iPhone умови залишаються незмінними – для роботи WhatsApp їм все ще потрібний смартфон на базі iOS 12 і новіше.