підліток

Експерти вважають, що регулярний перегляд такого контенту шкідливий для психіки. YouTube буде обмежувати підліткам доступ до відео про фітнес, вагу та схуднення. Про це повідомляє The Guardian.

Платформа вводить нове правило, щоб уберегти підлітків від нав’язливих рекомендацій. Представники YouTube вважають, що у відео часто ідеалізується певний спосіб життя і фігура — це негативно впливає на психіку підлітків. При одноразовому перегляді контент є безпечним, але при регулярному перегляді нав’язує стандарти зовнішності та змушує юних користувачів шукати в собі недоліки.

«У міру того, як у підлітків формується уявлення про те, хто вони такі і які у них власні стандарти для самих себе, повторне споживання контенту з ідеалізованими стандартами, який починає формувати нереалістичний внутрішній стандарт, може призвести до формування у деяких негативних уявлень про себе», — вважає доктор Гарт Грем.

Користувачі віком 13–17 років і далі зможуть дивитися відео з фітнес-тематикою, але тепер алгоритми відеохостингу перестануть пропонувати їх. Система вже діє у США.