смартфон з YouTube

Нещодавно YouTube почав уповільнювати роботу сервісу під час виявлення блокувальників реклами. Єдиним рішенням є відключення блокувальника реклами чи перехід преміум-версію.

Щоб боротися зі зростаючою частотою реклами на YouTube, люди давно використовують блокувальники реклами. На думку YouTube, такий метод обходу реклами вважається порушенням умов обслуговування, повідомляє ixbt.com.

Нещодавно YouTube почав перешкоджати використанню блокувальників реклами кількома способами.

Перший — це спливаюче повідомлення з написом «Блокувальники реклами порушують Умови обслуговування YouTube». Потім у повідомленні пропонується вимкнути блокувальник реклами. Користувачеві не дозволяється продовжувати перегляд без цього.

Другий метод зараз починає поширюватись серед більшої кількості користувачів. Так, YouTube почав уповільнювати роботу всього сайту при використанні блокувальника реклами, називаючи це “неоптимальним переглядом”.

Згідно з повідомленням на Reddit, кілька користувачів відзначили, що YouTube почав гальмувати та не відповідати на запити. Незабаром було виявлено, що відключення блокувальника реклами негайно пожвавлює сайт. Користувачі підтверджують, що YouTube працює дуже повільно, попередній перегляд працює дуже повільно, як і перемотування по ролику. На цей час, як і раніше, доступні два варіанти вирішення проблеми: відключити блокувальник реклами або перейти на YouTube Premium.