Рейд ТЦК у Косино


Співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Закарпатті розпочали видачу повісток військовозобов’язаним у спортивних залах та відпочинкових закладах. Ця ініціатива спричинила реакцію в обласному військкоматі. Про це повідомили на сторінці Закарпатського ОТЦК та СП через “Еспресо.Захід.

У зв’язку з певним суспільним ажіотажем стосовно вручення повісток особам призовного віку у спортивних, відпочинкових та інших закладах краю, Закарпатський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки пояснив свої дії. Вони підкреслили, що керуються виключно законами України щодо військового обов’язку і мобілізації.

Вони також висловили думку, що чоловіки призовного віку, що захоплені спортом або розважаються в закладах відпочинку, не мають особливих привілеїв порівняно із військовослужбовцями ЗСУ. Закарпатський ОТЦК також підкреслив, що вручення повістки не означає одразу ж призов на війну. Спочатку проводиться медичний огляд і лише після цього, якщо людина придатна до служби, їй видають мобілізаційне розпорядження.

Крім того, у військкоматі нагадали про відповідальність за ухилення та будь-які перешкоджання у видачі повісток, що може призвести до позбавлення волі на термін від 5 до 8 років. Також зауважили, що у ЗСУ працюють багато військових спеціальностей, які не передбачають прямого бойового застосування, але мають важливе значення для підтримки фронту.

Нагадуємо, що 7 грудня співробітники ТЦК та СП відвідали оздоровчо-рекреаційний комплекс “Косино“, щоб роздати повістки. Про це повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола. За його інформацією, мета візиту полягала в передачі повісток, причому людей забирали прямо з сауни. До речі, оздоровчо-рекреаційний комплекс “Косино” розташований у Берегівському районі, село Косино, і від комплексу до кордону з Угорщиною – менш як 1 км.

Також раніше працівники ТЦК провели рейди у спортзалах Ужгорода та тренажерних залах Мукачева та Хуста на Закарпатті.