наслідки ракетної атаки у Запоріжжі

Внаслідок руйнування житлового будинку постраждали щонайменше шість осіб, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. У Києві зробили гучну заяву щодо дозволу на удари вглиб Росії. Російські війська в ніч на неділю, 29 вересня, завдали масованих ударів по Запоріжжю та однойменній області. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив, що внаслідок атаки по Запоріжжю зруйновано багатоквартирний будинок, виникли пожежі, поранено щонайменше шість осіб, передає dw.com.

Пізніше Федоров повідомив, що загалом по Запоріжжю було завдано десять ударів, зруйновано житлові будинки, під завалами можуть перебувати люди.

Загалом, за словами чиновника, за минулу добу російські війська завдали 345 ударів по дев’яти населених пунктах Запорізької області. Сім авіаударів завдано по Кам’янському, Новодарівці, Малій Токмачці та Новоандріївці, 160 дронів різної модифікації атакували Біленьке, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне.

З РСЗВ обстріляли Гуляйполе, Новоданилівку та Роботине. Ці ж населені пункти, а також Новоандріївка, Мала Токмачка та Малинівка зазнали артилерійських обстрілів. Надійшло 19 повідомлень про руйнування житлових будинків і об’єктів інфраструктури. У Міноборони Росії наголошують, що удари наносяться “виключно по військових об’єктах” в Україні.