Володимир Зеленський

Окрім президента України Володимира Зеленського, про початок наступу ЗС РФ під Курськом повідомило Міноборони Росії. Російські війська розпочали контрнаступ у Курській області. Про це офіційно заявили в четвер, 12 вересня, президент України Володимир Зеленський, а також Міністерство оборони Росії. Раніше про початок контратаки росіян повідомляли лише неофіційні джерела, передає dw.com.

Зеленський підкреслив, що події під Курськом розгортаються за “українським планом”. Міноборони РФ, зі свого боку, відзвітувало про “відновлення контролю” над десятьма населеними пунктами, раніше зайнятими українською армією.

Напередодні український OSINT-проєкт DeepState повідомив, що під час наступальних дій російської армії у Курській області російським військам вдалося переправити бронетехніку через річку Сейм та інші менші річки в регіоні.

Про контратаку російської армії під Курськом також заявляли російські провоєнні Telegram-канали. Крім того, інформацію про “зачистку і взяття під контроль російськими військами” десяти населених пунктів агентству РІА “Новости” підтвердив командир спецназу “Ахмат” генерал-майор Апті Алаудінов.