Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав у п’ятницю, що українським військам вдалося стабілізувати ситуацію з наступом російської армії на півночі Харківської області. За його словами, російські війська просунулися на 10 кілометрів, передає bbc.com.

«Головне на сьогодні — нашими Силами оборони ситуація стабілізована… На сьогодні наші Сили оборони стабілізували росіян там, де вони зараз знаходяться. Найглибша точка їхнього просування — 10 кілометрів», — сказав Зеленський.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) також констатував напередодні, що темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області продовжує знижуватися, і що російські війська просунулися не більше ніж на 8 км від кордону в Харківській області.

«Росія намагається розширити війну, супроводжує це незмінно порожніми словами про мир. Ми повинні примусити Росію до реального, справедливого миру всіма засобами. Наша оборона від штурмів і ударів при цьому — вирішальна. Були на Ставці також і доповіді про подальші наміри окупанта — до всіх варіантів готуємося», — додав Зеленський, передає unian.net.

Зокрема, за словами президента, найбільша кількість зіткнень між Силами оборони України та російськими військами відбувається в Донецькій області — на Покровському та Краматорському напрямках.