солдати ЗСУ

Журналісти стверджують, що раніше вони отримали від офіційних американських осіб інформацію, що принаймні 70 тисяч українських військових загинули з початку повномасштабного вторгнення. Журналісти з The New York Times відзначили, що незалежний аналіз цій заяві дати не вдалося. Заява президента Володимира Зеленського про 31 тисячу загиблих українських військових не узгоджується з оцінками офіційних осіб США, які минулого літа оцінювали втрати значно вище, пише focus.ua.

Тоді повідомлялося, що було вбито близько 70 тисяч українців, а від 100 до 120 отримали поранення. За словами офіційних осіб, втрати російських військових були приблизно вдвічі більшими.

Замість цього Зеленський сказав, що хоче протистояти російській пропаганді та іншим оцінкам, які висунули більш високий рівень втрат для України. Його заява пролунала у той момент, коли Збройні сили України, за словами американських журналістів, відступають на більшій частині лінії фронту, а російські війська проводять наступальні операції на сході та південному сході. Тиждень тому Москва захопила місто Авдіївка, українську фортецю, і протягом останніх днів її війська повільно рухаються на захід, намагаючись закріпитися в цьому районі.

Загиблі в Україні – заява Зеленського

Президент України Володимир Зеленський 25 лютого під час прес-конференції в рамках Форуму “Україна. Рік 2024” заявив, що 31 тисяча українських військових загинули під час повномасштабного вторгнення Росії. Інформація про те, що Україна з 24 лютого 2022 року втратила понад 300 тисяч осіб, не відповідає дійсності. Загальні втрати Збройних сил РФ, за словами президента, оцінюються майже у 500 тисяч осіб.

Кількість поранених українських військових Зеленський відмовився оголошувати. За його словами, якщо оголосити цю цифру, Росія дізнається, скільки людей “вийшло з бою”. Також він не назвав кількість безвісти зниклих військових.

На окупованих територіях, як стверджує Зеленський, загинули десятки тисяч мирних жителів. Скільки з них були вбиті та замучені, він не знає.