гіперзвукова зброя, створена на 3D-принтері

Пентагон розглядає можливість використання технології 3D-друку для виробництва військової техніки та зброї. Про це повідомив заступник директора програми виробничих технологій Міністерства оборони США Кіт ДеВріс, повідомляє Defense News.

За його словами, технологія 3D-друку зробила великий крок вперед за останні кілька років і відкрила нові можливості для створення нової зброї та компонентів.

“Двигуни з прямоточними реактивними двигунами, які є основою гіперзвукових систем, потребують складних камер, виготовлення яких може виявитися важким завданням. Проте 3D-друк цих компонентів відкриває перед виробниками гіперзвукової зброї деякі фантастичні можливості”, – сказав ДеВріс.

Він також додав, що подібна технологія виробництва особливо корисна при розробці нових систем, дозволяючи виконувати прототипування набагато швидше, ніж у традиційних виробничих процесах. Вона також може використовуватися для створення “одноразових” запасних частин для ремонту літаків або інших систем, які в іншому випадку довелося б очікувати довгий час, поки замінний компонент пройде повільний ланцюг постачання.

Нагадаємо, Україна отримала 3D-принтери для друку запчастин.

Раніше повідомлялося, що перша у світі легка метанова ракета-носій Terran 1, 85% компонентів якої створено на 3D-принтері, не змогла вийти на заплановану орбіту через відмову двигуна другого етапу.