iPhone 16 Ultra

Майбутній флагманський смартфон iPhone 16 Ultra, також відомий як Pro Max, буде обладнаний шістьма камерами на задній панелі. Про це авторитетний інсайдер Маджин Бу написав на своїй сторінці в соцмережі X (раніше Twitter).

Згідно з інформацією, три з шести камер будуть виконувати ту ж саму роль, що й актуальні сенсори в iPhone 15 Pro Max. Це основний, ультраширококутний модуль та телеоб’єктив. Три додаткові менші камери, розташовані поруч з основними, передбачається, будуть використовуватися для взаємодії з гарнітурою розширеної реальності Vision Pro, яку Apple планує випустити з початку 2024 року.

Крім того, інсайдер повідомляє, що нові iPhone 16 отримають кнопку перемикання режиму mmWave – технології високошвидкісного передавання даних по радіочастотах. Ця функція буде доступна лише для американського ринку, де розвинута інфраструктура для такого типу зв’язку.

Базовий iPhone 16, в свою чергу, отримає екран із частотою оновлення 120 Гц, що зробить його більш плавним та чуйним. Однак кількість камер на задній панелі залишиться незмінною – їх буде дві.

Наскільки достовірною виявиться ця інформація, невідомо, оскільки до презентації нового покоління iPhone залишилося трохи менше ніж 12 місяців, і до того часу плани Apple можуть змінитися.