цифровий алгоритм Цукерберга

За інформацією видання Business Insider, у подружжя Марка Цукерберга та Прісцили Чан з’явився новий проєкт. Сімейна пара має намір створити цифровий алгоритм, який до 2100 року позбавить людство від всіх хвороб.

Мова йде про розробку обчислювальної системи зі штучним інтелектом (ШІ), яку дослідники зможуть використовувати для каталогізації клітин та передбачення їхньої поведінки при захворюванні.

Ці дані можуть бути використані для нових відкриттів, які повністю усунуть хвороби людини, зазначено в заяві Чан і Цукерберга.

Наразі проєкт знаходиться на початковому етапі. Планують почати роботу над ним до 2024 року. Вже очевидно, що витрати на його впровадження можуть бути значними, оскільки комп’ютерні компоненти, які планується використовувати, мають великий попит, але на ринку дуже обмежені запаси.

Подружжя працює в галузі біотехнологій з 2015 року. Програма, розроблена їхньою компанією на основі ШІ, має потенціал вирішити довголітню проблему пошуку необхідної форми білків і амінокислот.

Марк Цукерберг планує зробити результати своєї роботи загальнодоступною базою, що викликає надзвичайний ентузіазм серед фармацевтичних дослідників.