Amazon

Команда вебсервісів Amazon повідомила своїх українських клієнтів AWS Europe про оновлення у відношенні до оплати ПДВ. Зміни стосуються бізнес- та некомерційних клієнтів в Україні.

AWS Europe тепер повинна стягувати місцевий ПДВ та виставляти рахунки-фактури з ПДВ при продажу електронних послуг бізнес- та некомерційним клієнтам в Україні. З 1 березня 2024 року некомерційні клієнти можуть очікувати рахунки-фактури з ПДВ.

Для клієнтів без дійсного індивідуального податкового номера платника ПДВ чи реєстраційного номера підприємства стягуватиметься ПДВ у розмірі 20% з оплати послуг за періоди обслуговування, починаючи з 1 березня 2024 року. Однак ця зміна не зачіпає рахунки бізнес-клієнтів з дійсними номерами, яким AWS Europe буде продовжувати виставляти рахунки без ПДВ.

Команда AWS Europe закликає клієнтів переглянути та оновити інформацію про свій обліковий запис до 1 березня 2024 року, зокрема, підтвердити або оновити індивідуальний податковий номер чи реєстраційний номер підприємства та юридичну адресу для тих, хто є платником ПДВ. Клієнти без таких номерів повинні також оновити свою контактну адресу.