старина записка

Будівельник виявив записку з минулого, що містила поради для майбутніх поколінь, під час проведення ремонтних робіт на історичній пам’ятці.

Про це повідомляє Mirror.

Не очікувавши такого, він натрапив на рукописну записку, написану понад 80 років тому, коли розпочинав свій робочий день. Під час робіт над церквою Святого Якова в Антверпені, Бельгія, він знайшов стратегічно розміщену сірникову коробку, вбудовану в орнамент, що звисав зі стелі.

Відкривши коробку, він знайшов записку, яка детально описувала важкі умови праці, в яких доводилося працювати, а також давала поради для наступних поколінь. Записка була датована 21 липня 1941 року. Її підписали четверо чоловіків: Джон Янссен, Юл Гізелінк, Луї Шантрейн і Юл Ван Хемельдонк, які пояснюють, що працювали над цією ж стелею 82 роки тому. Повідомлення, написане на зворотному боці робочого купона, перекладається: “Коли цю стелю знову потрібно буде фарбувати, нас вже не буде на цій землі. Ми повинні передати наступним поколінням, що ми пережили дві війни. Одну у 1914 році та іншу у 1940-му. Ми працюємо тут, ледь не вмираючи з голоду, і нас змушують працювати за гроші, які майже нічого не варті. Я хочу дати пораду наступним поколінням на випадок, якщо прийде ще одна війна. Майте достатньо запасів їжі: рис, каву, борошно, тютюн, зерно, пшеницю, щоб вижити. Насолоджуйтеся життям на повну і, якщо потрібно, беріть іншу дружину. Тим, хто вже одружився: Бережіть свій дім! Салют, чоловіки!”.

Ця захоплива знахідка зібрала сотні лайків у соціальних мережах, а в коментарях люди висловлювали надію, що сім’ї цих чотирьох чоловіків розшукають, щоб вони могли прочитати записку самі.