Джо Байден

Президент США Джо Байден опублікував у виданні Washington Post статтю, в якій він знову проводить паралелі між діями ХАМАСу та президента Росії.

“Як Путін, так і ХАМАС прагнуть змести з карти сусідню демократію. Обидва вони сподіваються на порушення ширшої регіональної стабільності та інтеграції, використовуючи цей хаос на свою користь. Америка не може це допустити та не допусте. Насамперед через наші власні інтереси у національній безпеці — для блага всього світу”, — пише Байден, повідомляє bbc.com.

Адміністрація Байдена зараз намагається пройти через Конгрес пакет додаткової військової допомоги, який об’єднує допомогу як Україні, так і Ізраїлю (і кілька інших напрямків, пов’язаних з національною безпекою і підтримуються обома партіями). Це зроблено для подолання опору значної частини республіканців у Палаті представників, які виступають проти продовження допомоги Україні.

Байден минулого місяця вже порівнював дії Путіна та ХАМАСу у своєму зверненні до співвітчизників з Овального кабінету. Кремль, який не засудив ХАМАС за напад на Ізраїль 7 жовтня, через прес-секретаря Дмитра Пєскова, назвав тоді таку риторику та тон неприпустимими.