африканські солдати

Британська розвідка заявила, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше були призначені для Африки. Про це йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великобританії щодо російсько-української війни. За останній тиждень, згідно з оглядом, Росія розгорнула підрозділи “Африканського корпусу” Міноборони РФ разом з регулярними російськими військами та підрозділами “Шторм-Z” під час наступу на Вовчанськ, передає eurointegration.com.ua.

Африканський корпус” Міноборони РФ, створений у грудні 2023 року, складається з понад 2 тисяч солдатів і офіцерів регулярних військ, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили в групі “Вагнер“. Підрозділи “Африканського корпусу“, ймовірно, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо та Нігері, йдеться в огляді.

Міністерство оборони Росії майже напевно передислокувало загони з “Африканського корпусу” до українського кордону протягом квітня 2024 року в рамках підготовки до цього наступу.

Дуже ймовірно, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше були призначені для Африки, заявили в британському Міноборони.