Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не думає, що Росія нападе на одну з країн НАТО, але розмови європейських політиків про “російську загрозу” можуть бути маневром для виправдання підготовки Заходу до війни з РФ.

“НАТО — оборонний альянс і не потерпить військових акцій, що порушують суверенітет будь-якої країни НАТО. Тому я ці посилання на “російську загрозу” інтерпретую скоріше як маневри Заходу і Європи для підготовки до вступу у війну”, — заявив Орбан в ефірі радіо Kossuth.

Він повідомив, що в Брюсселі обговорюють шляхи, за якими можна було б залучити контингент блоку для участі в конфлікті в Україні. При цьому угорський прем’єр заявив, що його країна в будь-якому випадку не має наміру посилати свої війська воювати проти Росії. За його словами, позиція Угорщини з цього питання добре відома робочим групам у Брюсселі, тому для його країни навіть придумали новий термін — “неучасник”.

“Угорщина виступає проти цього. В уряді ведеться досить велика робота над тим, щоб визначити, як ми можемо залишатися членом НАТО, не беручи участі у війні”, — пояснив Орбан.