Камала Харріс і Дональд Трамп

За два дні до перших дебатів між кандидатами в президенти США Дональдом Трампом та Камалою Харріс газета New York Times публікує результати опитування, які свідчать про те, що республіканець Трамп знову лідирує в президентських перегонах – після кількох тижнів перерви.

Згідно з опублікованими даними, колишнього президента підтримують 48% виборців, тоді як нинішнього віце-президента – 47%. Точно такі ж дані були зафіксовані і в першому опитуванні після виходу Джо Байдена з президентської гонки.

При цьому 28% респондентів заявляють, що недостатньо знайомі з поглядами Харріс, щоб ухвалити рішення про підтримку її кандидатури. Про незнайомство з поглядами Трампа заявляють лише 9% опитаних.

60% респондентів заявили про необхідність радикального перегляду політики Байдена. Проте лише 25% вважають, що це зробить Харріс. 53% покладають надії на ці зміни на Трампа.

Упродовж перших тижнів після того, як Харріс замінила Байдена, в таборі демократів панував ентузіазм. Однак нинішнє опитування може свідчити про зміну тенденції. Тим важливішими для обох сторін стають майбутні дебати.

В опитуванні взяли участь 1695 зареєстрованих виборців. Воно проводилося 3-6 вересня. Слід враховувати, що статистична похибка становить 2,8%.