Харріс і Трамп

За два місяці до президентських виборів у США телекомпанія CNN опублікувала результати опитування, проведеного в шести ключових штатах — тих, за які розгортається основна боротьба і чий результат визначає ім’я майбутнього мешканця Білого дому.

Згідно з опитуванням, кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс перемагає кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа у Вісконсині з перевагою в 6%, а в Мічигані, штаті, де проживає найбільша арабська громада в США, — з перевагою в 5%.

В Аризоні лідирує Трамп — він отримує на 5% більше, ніж Гарріс. У Джорджії та Неваді Гарріс має перевагу над Трампом в 1%. У Пенсильванії, найбільш населеному з ключових штатів, між кандидатами спостерігається рівність.

Автори опитування зазначають, що вступ Гарріс у президентську гонку замість Байдена лише частково змінив динаміку. Так, у питаннях економіки, які 39% опитаних вважають пріоритетними, Трамп випереджає Гарріс на 8%, тоді як його відрив від Байдена складав 20%.

Нагадаємо, що більшість штатів спочатку схиляються до однієї з двох партій. У 2024 році Гарріс майже гарантовано отримала голоси 226 вибірників, а Трамп — 219 вибірників. Боротьба триває за 93 вибірники, які представляють шість ключових штатів. Для перемоги необхідно набрати 270 голосів.