Маргаріта ІСімоньян

Головний редактор “Росії сьогодні” Маргарита Симоньян та її підлеглі потрапили під американські санкції за поширення дезінформації про вибори в США через американських інфлюенсерів.

Міністерство юстиції США оголосило про кримінальну справу проти двох співробітників RT і арешт трьох десятків інтернет-адрес, через які, за даними міністерства, поширювалася дезінформація, зокрема створена штучним інтелектом; Державний департамент включив RT та п’ять його дочірніх компаній до списку іноземних представництв, які підпадають під дію закону про іноземних агентів, а Міністерство фінансів ввело санкції проти десяти осіб, включаючи голову RT Маргариту Симоньян та її заступників, а також двох компаній. Про це повідомляє bbc.com.

Голова Міністерства юстиції Меррік Гарленд оголосив, що обвинувачення за законами про відмивання грошей та реєстрацію іноземних агентів пред’явлено співробітникам RT, які працюють у Росії, 31-річному Костянтину Калашникову та 27-річній Олені Афанасьєвій.

За словами Гарленда, вони заплатили 10 млн доларів компанії в штаті Теннессі за створення та поширення через інфлюенсерів у соцмережах контенту, який містить потрібну владі Росії інформацію.

«Суб’єкти, підтримувані російською державою, давно застосовують широкий набір інструментів, таких як створені за допомогою штучного інтелекту дипфейки та дезінформацію, намагаючись підірвати довіру до виборчих процесів та інститутів Сполучених Штатів. З початку 2024 року керівні співробітники RT […] приступили до ще більш мерзенних дій», — йдеться про це в заяві Міністерства фінансів США про нові санкції.