поїзд у Фінляндії

У Фінляндії державна залізнична компанія VR скасовує поїзди далекого прямування на початку тижня. Про це повідомляє Yle.

Морози, як і раніше, ускладнюватимуть рух транспорту. У понеділок, вівторок та середу поїзди скасовуються як мінімум на маршрутах Сейняйокі-Вааса, Гельсінкі-Порі, Тампере-Порі, Тампере-Ювяскюля, Ювяскюля-Гельсінкі, Тампере-Турку та Іматра-Гельсінкі, передає eurointegration.com.ua .

Пасажирів пересаджують на інші поїзди чи автобуси. Компанія VR обіцяє відшкодувати вартість квитків тим, для кого не знайдеться відповідної альтернативи. У вихідні VR скасував близько 60 рейсів. Крім того, потяги йдуть із запізненням.

У ніч на п’ятницю у Фінляндії зафіксували найнижчу температуру XXI століття – в аеропорту Енонтекіо стовпчик термометра опустився до –44,3°C. У сусідній Швеції через морози також суттєво зросли ціни на електроенергію. В окремих районах на півдні країни – колапс на дорогах через наслідки снігопаду. Через сильні морози Фінляндія може встановити національний рекорд споживання електроенергії.