Грузія (прапор)

Грузинська влада вживає заходи для підготовки до можливого використання ядерної зброї в регіоні. Про це голова Служби державної безпеки Грузії (СДБ) Григол Лілуашвілі повідомив журналістам після закритих слухань в парламенті.

“Поточні виклики не виключають використання ядерної зброї в регіоні, тому нам потрібно проводити обережну та обґрунтовану політику”, – стверджує пан Лілуашвілі, очевидно, маючи на увазі відносини між Грузією та Росією, а також ситуацію на Близькому Сході.

За словами голови СДБ, уряд Грузії “розробив спеціальний план на випадок ядерної війни”, згідно з яким “для кожного відомства розроблено сценарій, план дій, який буде активований”. Зокрема, Міністерство охорони здоров’я “вже склало список ліків”, які під час ядерної війни будуть розподілятися серед населення, а також розробило алгоритм надання невідкладної медичної допомоги постраждалим.

“На щастя або нещастя, ми набули великий досвід у подібній роботі під час нещодавньої пандемії COVID-19“, – нагадав Григол Лілуашвілі. При цьому він визнав, що в разі прямого удару ядерною зброєю по Грузії “укриття нам не допоможуть”, тому “необхідно проводити помірковану, прагматичну політику як всередині країни, так і за кордоном”.