телевізор для собаки

Південнокорейський стартап Sunny Wave Tech представив на платформі Kickstarter компактний телевізор для собак. Виробник заявляє, що дисплей Dogsplay стане першим у світі пристроєм для перегляду фільмів та прослуховування музики для собак.

“У собак життя проходить в шість разів швидше, ніж у людей, тому важливо, щоб наші домашні улюбленці насолоджувалися життям повністю”, – пишуть розробники.

Головною особливістю пристрою є те, що він повністю адаптується до особливостей зору собак. На відміну від людей, вони здатні бачити у середньому 70 кадрів на секунду – ми бачимо лише 30. Також домашні тварини, як правило, короткозорі і бачать навколишній світ лише в деяких відтінках. Представлений пристрій адаптується до дихроматичного зору собак і транслює лише сині, жовті зображення та деякі відтінки сірого.

Також відомо, що при створенні новинки розробники використали досвід бренда Samsung в галузі гаджетів для людей із дальтонізмом.

Пристрій обладнаний технологією Dogflix, яка може коригувати частоту, насиченість і контрастність зображення в залежності від кута огляду собаки. Компанія планує випустити пристрій на масовий ринок у листопаді 2023 року.