самокат

Мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Альмейда у четвер, 5 вересня, оголосив про відкликання ліцензій в операторів електросамокатів, які, за його словами, не змогли запровадити обмеження на пересування клієнтів або контролювати їхнє паркування. З травня 2023 року міська рада Мадрида врегулювала ринок оренди електросамокатів, дозволив у місті діяльність трьох прокатних сервісів — амстердамської компанії Dott, німецької Tier Mobility та американської Lime, передає eurointegration.com.ua.

Кожній компанії дозволили здавати в оренду по 2000 електросамокатів через застосунок Uber.

Водночас сервіси мали надати владі Мадрида доступ до своїх даних, а також врегулювати паркування самокатів та обмеження на їх використання в деяких місцях — наприклад, на пішохідних вулицях або поблизу історичних парків.

За словами Мартінеса-Альмейди, Lime, Dott і Tier Mobility не виконали цих умов, тому з жовтня 2024 року їхні ліцензії будуть анульовані, а іншим сервісам прокату електросамокатів видавати ліцензії не планують.

“Ринок виявився нездатним відповідати вимогам, встановленим мерією для забезпечення найвищого рівня безпеки для громадян”, — констатував мер іспанської столиці.

Мадрид — не перше велике місто, яке йде на такі обмеження.