морозиво

У Мілані (Італія) після півночі більше не можна буде купити морозиво або пляшку води. Про це оголосив міський радник з безпеки Марко Гранеллі, повідомляє Fanpage.it.

За словами посадовця, з 17 травня по 4 листопада, щодня тижня, у найбільш найжвавіших районах міста буде заборонено продавати їжу на винос після півночі. Мета постанови – захист спокою та відпочинку мешканців і гарантування використання кожним суспільного простору у деяких районах. Саме тому було вирішено запропонувати обмежити години активності поза громадськими закладами у житлових кварталах, пише focus.ua.

Марко Гранеллі уточнив, що торгівля на винос буде заборонена в районах Брера і Тічінезе до Дарсени, Арко делла Паче і Лаццаретто, Корсо Комо і Гарібальді. Крім того, вуличні торговці, навпаки, повинні будуть припинити свою діяльність з 20:00 кожен день.

Постанова, за словами радника з безпеки Марко Гранеллі, ще не підписана муніципалітетом. До 3 травня вона повинна бути переглянута та перевірена зацікавленими сторонами. Попри це відразу ж відбулася критика з боку торговців, вуличних продавців і всіх тих, хто може опинитися у невигідному становищі через цю постанову.

Так, генеральний секретар Confcommercio Milano Марко Барб’єрі був обурений тим, що через плановану постанову мешканці та гості міста не зможуть купити навіть елементарні товари.

“Після півночі неможливо продати ріжок морозива або пляшку води. Чи розуміє муніципальна адміністрація, що вона робить?” – поставив риторичне питання Барб’єрі.