Венеція

Нещодавно введений експеримент зі збором плати за вхід для одноденних туристів у Венецію приніс місту 975 тисяч євро доходу за 11 днів. У понеділок місто повідомило про продаж понад 195 тисяч квитків, що трохи перевищило очікування. Плата за вхід, введена вперше з 25 квітня по 5 травня, стягується за стандартною ставкою у розмірі 5 євро.

До середини липня плату за вхід тепер будуть стягувати і в більшість вихідних днів, а потім місто проведе оцінку того, що робити далі з експериментом.

Зазвичай відвідувачі протягом дня з 8:30 до 16:00 повинні сплатити комісію та отримати QR-код, що підтверджує оплату. Невиконання цього правила може призвести до штрафу у розмірі до 300 євро.

Місцеві мешканці, туристи, що залишаються у Венеції на ніч, студенти та діти до 14 років звільнені від збору.

З приблизно 15 мільйонами відвідувачів на рік італійське місто-лагуна є одним із найбільш відвідуваних туристичних напрямків у світі.

Масовий туризм приносить великі гроші венеціанській економіці, але величезні натовпи також створюють місту багато проблем. Часом майже неможливо пройти по вузьких вуличках навколо площі Сан-Марко та моста Ріальто – двох найпопулярніших визначних місць для туристів.