пляж

На пляжі в Італії помер 47-річний інженер з України, якого атакував рій ос. Однак на його тілі не виявили жодного укусу. Передбачається, що смерть настала від серцевого нападу. Про це повідомляють італійські загальнонаціональні видання Il Messaggero та Il Secolo XIX, передає hromadske.ua.

Українець 27 липня відпочивав на безкоштовному пляжі в місті Кротоне, коли на нього напав рій ос. За даними поліції, маючи алергію на укуси цих комах, чоловік стрибнув у море, але невдовзі помер. Спроби рятувальників реанімувати його виявилися марними.

Спочатку рятувальники думали, що смерть настала внаслідок анафілактичного шоку, викликаного алергічною реакцією. Втім, на тілі відпочивальника не виявили жодного укусу. Подальший розтин показав, що чоловік помер від серцевого нападу або зупинки серця через переляк перед нападом рою ос.

Відомо, що загиблому було 47 років, і він їздив на роботу в різні європейські країни. Нещодавно він вирішив провести коротку відпустку в Кротоне з кількома членами родини, які проживають у калабрійському місті.

Мер Кротоне Вінченцо Воче розпорядився закрити ділянку пляжу, де загинув український інженер. За його словами, такого раніше не траплялося. Укуси також отримали рятувальники, які намагалися допомогти чоловікові. Зазначається, що оси вилетіли з рослинності поблизу.

Водночас пожежники провінції Кротоне повідомили муніципалітету, що в короткий термін очистити пляж від комах неможливо. За їхніми словами, оси гніздяться не тільки в рослинній частині пляжу — вони також зробили собі нори в піску.

Пляж залишатиметься закритим весь час, поки триватимуть роботи з його очищення від ос.