Рамзан Кадиров

У Чечні розпочали рейди після терактів у Дагестані 23 червня. Кадиров погрожує сім’ям підозрюваних в екстремізмі.

Про це повідомляє “Кавказ. Реалії“.

Про рейди розповіли чеченські опозиціонери, що перебувають за кордоном.

“Вивели весь склад кадировоохоронних органів. Дуже багато молодих співробітників віком від 18 до 20 років”, – заявили у русі 1ADAT. Інші джерела цю інформацію не підтверджують.

Раніше голова Чечні Рамзан Кадиров закликав посилити заходи щодо громадської безпеки та профілактики тероризму і релігійного екстремізму. Він пов’язав це з “трагічними подіями в Дагестані” та зазначив необхідність протидії “радикальній ідеології, що виходить з європейських країн”. Кадиров також погрожував сім’ям тих, кого підозрюють у причетності до “ваххабізму”.

“Якщо підозрюваний пов’язаний із шайтанами – треба покарати весь його рід. Цей рід повинен знати, що вони несуть відповідальність повністю… І той, хто посягає на брата (мається на увазі поліцейського), повинен розуміти, що по кровній помсті вб’ємо всіх – батька, брата, дядька… Я звертаюся до чеченського народу – знайте, чим займаються ваші діти. Ви всі знаєте симптоми ваххабізму, побачили – відразу повідомляйте дільничному. Краще ми його вчасно зупинимо, ніж потім вб’ємо тебе, твого сина і твого брата”, – сказав Кадиров на нараді із силовиками.

23 червня 2024 року озброєні особи влаштували теракти в містах Дербент та Махачкала (Дагестан, РФ). 26 червня стало відомо, що Кремль активізує протидію екстремістським загрозам на Північному Кавказі, намагаючись створити видимість стабільного й нормального життя в державі.